Schenkingen

Donateurs
Wilt U een financiële bijdrage leveren? Kijk dan in het menu bij “donateurs”.

Om onduidelijkheid te voorkomen spreken we bij financiële bijdragen aan de stichting over “donateurs” en bij schenking van goederen, voorwerpen, objecten of literatuur over “schenkingen”.

Stichting Bunkermuseum Den Haag is altijd geïnteresseerd in het uitbreiden van haar collectie voorwerpen, objecten en literatuur met betrekking tot bunkers, Tweede Wereld oorlog en regio Den Haag & Wijk aan Zee ten tijde van de bezetting. Vele schenkingen hebben wij al mogen ontvangen welke ondertussen tentoon zijn gesteld in ons museum.

nalatenschapSchenkingen aan onze stichting verdwijnen niet in een depot. Ze worden een deel van een vaste roulerende collectie. Door ruimte gebrek op de huidige locatie is het onmogelijk alles ten toon te stellen. Dit word opgelost door maandelijkse roulatie tussen verschillende collecties.

 

Wij hebben ruime ervaring met advies, collectie beleid en inventarisatie van collecties, nalatenschappen e.a. Zeker bij nalatenschappen speelt er meer als enkel “een voorwerp”, het gaat om geschiedenis gekoppeld aan (meestal) een persoonlijk verhaal.

Een voorwerp komt pas tot leven als de geschiedenis duidelijk en bekend is, het verteld een verhaal. Onze vrijwilligers stellen zich dan ook ten doel bij schenkingen deze verhalen vast te leggen en te documenteren.

Of U nu voorwerpen tegen komt bij een zolder opruiming, of dat het objecten zijn uit een nalatenschap, Stichting Bunkermuseum Den Haag bied een respectvol permanent thuis aan al deze zaken en stelt deze open voor al haar bezoekers.

Overweegt U een schenking, heet U vragen of weet U eigenlijk niet wat U heeft? Neem via de contact pagina contact met ons op.